Odwiedź nasze social media i sprawdź przygody paki stripsiaków!

Baza inspiracji!

Przepisy

Hej Dzieciaki!

Jeśli już z pomocą mamy, mamy gotowe pyszne stripsiaki i jakimś cudem nie schrupaliście ich od razu, to zabawa z nimi dopiero się zaczyna. Przygotowaliśmy kilka pomysłów na to, jak można z pomocą stripsiaków i paru łatwo dostępnych składników stworzyć party menu dla każdego.
Czy wiesz, że z naszym zestawem przyrządzisz nie tylko mięsne stripsiaki?

 

Panierka doskonale sprawdzi się do panierowania warzyw, grzybów, serów, a marynata świetnie podkreśla smak i nadaje soczystości wszystkim rodzajom mięs.

A może wymyślisz własne danie z użyciem naszego zestawu? Opisz swój pomysł i prześlij fotkę, a najciekawsze pomysły nagrodzimy. 🙂

Udanej i smacznej zabawy!

Stripsiaki

Marynowanie.

1 kg mięsa z piersi kurczaka pokroić w paski grubości około 2 cm w poprzek włókien. Zawartość saszetki rozpuścić w 150 ml zimnej wody. Mięso zalać marynatą i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na około 6 godzin.

Panierowanie.

Zamarynowane mięso ugnieść w panierce. Następnie na 1 sekundę zanurzyć w zimnej wodzie. Mięso ponownie obsypać panierką następnie otrząsnąć jej nadmiar. Garnek z olejem postawić na dużym palniku nastawionym na 3/4 mocy. Kiedy poczujemy zapach oleju , lub zmierzymy temperaturę i będzie na poziomie około 180 C , wkładamy kawałki kurczaka. Smażymy około 3 minuty aż nabiorą złotego koloru.

Skrzydełka

Marynowanie.

1 kg BARDZO MAŁYCH skrzydełek z kurczaka. Każde skrzydełko pokroić na części(bez lotki). Zawartość saszetki rozpuścić w 50 ml zimnej wody. Mięso zalać marynatą i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na około 6 godzin.

Panierowanie.

Zamarynowane mięso ugnieść w panierce. Następnie na 1 sekundę zanurzyć w zimnej wodzie. Mięso ponownie obsypać panierką następnie otrząsnąć jej nadmiar. Garnek z olejem postawić na dużym palniku nastawionym na 3/4 mocy. Kiedy poczujemy zapach oleju , lub zmierzymy temperaturę i będzie na poziomie około 180 C , wkładamy skrzydełka z kurczaka. Ponieważ w skrzydełkach są kości, smażymy je około 7 minut aż nabiorą złotego koloru.

UWAGA! W trakcie przygotowywania stripsiaków oraz skrzydełek posługujemy się ostrym nożem i używamy bardzo gorącego oleju, który w trakcie smażenia może pryskać, Jeśli do smażenia używamy garnka, wybieramy niski z szerokim dnem (zmieści się więcej stripsiaków i trudniej go przypadkowo przewrócić). Jeśli używasz frytownicy, ustaw temperaturę na ok. 175 C i stosuj się do zaleceń producenta.. Koniecznie zadbaj o bezpieczeństwo swoje i pomocników oraz używaj fartucha ochronnego.

TO PROSTSZE NIŻ MYŚLISZ!

Zostań STRIPS MASTEREM nie wychodząc z domu, we własnej kuchni.

Ze Stripsiakami prócz stripsów i wingsów przygotujesz również całe mnóstwo pysznych dań: kanapki, burgery, tortille, sałatki.

Tortilla z frytkami

2 Stripsiaki, frytki Sos Czosnek King, Ketchup King, Pszenna Tortilla

Tortilla

2 Stripsiaki, Sałata, Pomidor, Ogórek, Czerwona Cebula, Sos Czosnkowy King, Pszenna Tortilla

Tortilla grecka

Ryż, Marchewka z groszkiem, Sałata lodowa, Mandarynka, Ananas, Świeża marchewka, Chrupiący kurczak, Ser Lazur, Mix bakaliowy, Rukola. Sos Sweet King

Chrupatka - chrupiąca sałatka

2 stripsiaki, chrupiąca sałata, pomidor, cebula czerwona, ser mozarella, sos vinaeigrette, sos cytrynowy, grzanka.

Vegeburger / Vegesiak

bułka do hamburgera, sos Chicker King, sałata, pieczarki panierowane , pomidor, ogórek konserwowy, ser cheddar

Bowl z groszkiem i marchewką

Ryż, Marchewka z groszkiem, Chrupiący kurczak, Sałata lodowa, Papryka, Czerwona cebula, Pomidor koktajlowy, Świeża marchewka, Pestki dyni, Rukola. Sos Salsa King.

Bowl z jajkiem i brokułem

Ryż, Marchewka z groszkiem, Sałata lodowa, Brokuły, Jajko, Chrupiący kurczak, Papryka, Czerwona cebula, Pomidor koktajlowy, Świeża marchewka, Rukola, Słonecznik. Sos Czosnek King.

Bowl słodko-słony

2 Stripsiaki, Sałata, Pomidor, Ogórek, Ser typu Feta, Czerwona Cebula, Sos czosnkowy King, Pszenna Tortilla